Agjencia e Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë

Drejtori

Elvin Gjevori

Emëruar me Urdhër Nr. 41 , datë 08.02.2019

Kontakt:

e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

tel: +35542257954

JETËSHKRIMI:

Elvin Gjevori është doktoruar në Politikë dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare nga Universiteti i Dublinit në Irlandë. Ai ka përfunduar studimet Master i Arteve (me meritë) në Universitetin e Europës Qëndrore në Budapest, Hungari për Marrëdhënie Ndërkombëtare dhe Studime Europiane. Studimet Bachelor i ka kryer në Universitetin Shteteror të Saginaw Valley në Michigan të SHBA-ve për Shkenca Politike.

Kërkimi shkencor i PhD Gjevorit është fokusuar në reformat institucionale dhe politikën rajonale të Shqipërisë pas rënies së komunizmit. Specifikisht, PhD Gjevori ka botuar artikuj shkencorë në revista prestigjioze ndërkombëtare mbi politikën rajonale të Shqipërisë, pjesëmarrjen në misione paqe-ruajtëse ndërkombëtare , si dhe reformën e forcave ushtarake. Gjithashtu, ai ka shkruar një libër, botuar nga Palgrave Macmillan, të titulluar Democratisation and Institutional Reform in Albania ku analizon reformat në drejtësi dhe ushtri në Shqipëri nga 1992 në 2009.

Më parë (2017-2019) PhD Gjevori ka punuar si Drejtor per Kërkimin Shkencor dhe Drejtor i Qendrës për Kërkimin Shkencor dhe Metodologjinë në Universitetin Europian të Tiranës. Gjithashtu ai ka punuar si kërkues shkencor post-doktoral i mbështetur nga Swedish Institute dhe lektor me kohë të pjesëshme në Universitetin e Malmo në Suedi.